Individu

in verbinding

Sommige gezinsbehandelaren binnen onze praktijk bieden individuele behandeltrajecten aan als psychosociaal therapeut. Psychosociale therapie kan een uitkomst zijn voor een persoon die geen psychische aandoening heeft, maar stressklachten ervaart door situaties die op zijn/haar pad komen. Deze stressklachten kunnen zich op diverse manieren manifesteren zoals het hebben van een korter lontje, jezelf somber voelen, slecht slapen, angsten, fysieke pijn etc. Als u het gevoel heeft dat u er zelf niet uitkomt zou psychosociale therapie een positieve bijdrage kunnen leveren in uw proces.

Tijdens de therapie gaan we met u op zoek naar de patronen van denken, voelen en doen waar u in bent beland. Ook hebben we aandacht voor uw waarden, normen en overtuigingen die uw denken, voelen en doen aansturen. Als deze patronen helder voor u zijn gaan we kijken welke patronen helpend zijn en welke disfunctioneel. Tijdens het traject gaat u handvatten en uw krachten ontdekken die u kunnen helpen uw disfunctionele patronen te doorbreken.

Tijdens de therapie wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden:

  • Technieken uit de cognitieve gedragstherapie
  • Systemisch werken
  • Oplossingsgerichte therapie
  • ACT
  • Brainspotting

Brainspotting is een psychotherapeutische methode, die we hieronder verder uitleggen omdat dit nog redelijk onbekend is:
Brainspotting is een lichaamsgerichte therapie en maakt gebruik van een natuurlijk fenomeen door middel van relevante oogposities voor de verwerking van trauma en bewuste of onbewuste blokkades. Het gaat uit van het idee: waar we naar kijken beïnvloedt hoe we ons voelen. Brainspotting kan worden gebruikt om onze natuurlijke hulpbronnen en veerkracht te vinden en te versterken. Het biedt de mogelijkheid om gebieden in het brein te bereiken die met je denken niet bereikt kunnen worden. Brainspotting is ontworpen als een therapeutisch hulpmiddel dat kan worden geïntegreerd in veel andere behandelingen en kan ook worden gebruikt om prestaties en creativiteit te verbeteren. De Brainspotting-therapeut helpt u om een breed scala aan emotionele en lichamelijke aandoeningen te lokaliseren, te focussen, te verwerken en los te laten. Het is aangetoond dat Brainspotting het natuurlijke, zelf scannende, zelfherstellende vermogen van het lichaam aanboort en benut. Wanneer een Brainspot wordt gestimuleerd, lijkt het diepe brein de therapeut reflexmatig te signaleren dat de oorzaak van het probleem is gevonden.

Mocht je het één en ander na willen zoeken kan dat op:
https://www.brainspotting.nl/index.php/nl/brainspotting
https://www.youtube.com/watch?v=u3uSxw3Zpfk
https://www.youtube.com/watch?v=Ma0Vu9BflhI

De psychosociale therapie kan (deels) worden vergoed door uw zorgverzekering als u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg.

esther nw200Esther de Kock

06-40701480
e.dekock@inverbindinggroeien.nl

AGB-code: 90112461

logo NFG RBCZ logo rgb klein

lotte nw200Lotte Rombouts-Lucieer

06-50452758
l.rombouts@inverbindinggroeien.nl

Gegevens en kwaliteit

Regio Tilburg - Breda - Roosendaal
info@inverbindinggroeien.nl

KVK-nummer: 64262685
Lid van beroepsvereniging BPSW
AGB-code: 90071118

pdfPrivacy policy

pdfAlgemene voorwaarden

keurmerk ACT4kids TIFF